Τα πανέμορφα, δροσερά και καταπράσινα Χρούσσα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Σύρου, πάνω σε ηλιόλουστους λόφους, 2χλμ από την κοντινότερη παραλία της Βάρης και τη μικρή μαρίνα, 8χλμ. από την πρωτεύουσα Ερμούπολη και την Άνω Σύρο. Τα Χρούσσα ήταν ο αγαπημένος τόπος θερινών διακοπών των πλουσίων Ερμουπολιτών, όταν οι παραλίες δεν ήταν ακόμη δημοφιλείς.

Ένα πανέμορφο πευκοδάσος αγκαλιάζει το χωριό, αγαπημένος προορισμός των αποδημητικών πουλιών. Η περιοχή, πευκόφυτη και γαλήνια, φημίζεται για την μακροβιότητα των κατοίκων της, που οφείλεται στο εξαιρετικό κλίμα, το πράσινο περιβάλλον, την ησυχία και τα βιολογικά της προϊόντα.

Ιδανικός τόπος για τους φυσιολάτρες και τους φιλόζωους, με πλούσιο πράσινο, αρωματικά φυτά, παραμυθένια μονοπάτια για εξερεύνηση και ήσυχους δρόμους για βόλτες, περπάτημα και τρέξιμο. Πολλές ψαροταβέρνες, μίνι μάρκετ, φούρνος και καφέ- μπαρ σε απόσταση 2χλμ.

Μέσα στο χωριό, μπορεί κανείς να προμηθευτεί γνήσια σπιτικά και αγνά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, πουλερικά, αυγά, μέλι & τσίπουρο. 

Εκκλησία της ΠαναγίτσαςΕκκλησία της Παναγίτσας η πλησιέστερη παραλία της Βάρηςη πλησιέστερη παραλία της Βάρης Κεντρικός δρόμος ΧρούσσωνΚεντρικός δρόμος Χρούσσων πράσινο περιβάλλον, για περπάτημα και τρέξιμοπράσινο περιβάλλον, για περπάτημα και τρέξιμο