Τα Χρούσσα προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό ήσυχης ζωής αλλά και μοντέρνας διασκέδασης, στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο. Ένας πλούτος από πολιτιστικά δρώμενα συντελείται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι επιλογές αναψυχής που προσφέρονται σε όλο το νησί είναι πολλές: βόλτες στα στενά δρομάκια με τα χαριτωμένα μαγαζιά, ούζο και τσίπουρο στα μικρά καφέ, ημερήσιες θαλασσινές εκδρομές στα πέριξ νησιά, εκδρομές σε πολλές ωραίες περιοχές του νησιού, καθώς και νυχτερινή ζωή που συνδυάζει φαγητό, ποτό, μουσική, χορό, ή καζίνο αν προτιμάτε.

Η Σύρος διαθέτει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή, σπουδαίο θέατρο και τα φημισμένα Φεστιβάλ Αιγαίου και Κλασσικής Μουσικής, Ιούλιο και Αύγουστο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πινακοθήκη των Κυκλάδων, το Βιομηχανικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Κυβέλης, το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο, καθώς και άλλα αξιοθέατα και παραλίες, όπως Βάρη, Φάμπρικα, Μέγας Γιαλός, Αμπέλα, Ποσειδωνία, Κόμητο, Αγκαθωπές, Φοίνικας, Γαλησάς, Κίνι, Επισκοπειό, Αζόλιμνος.

Σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν δυνατότητες για όλων των ειδών τα σπορ: κολύμπι, σέρφινγκ, ποδήλατο, καταδύσεις, ψάρεμα, ιππασία, κωπηλασία, τένις, βόλεϊ, θαλάσσιο σκι.